3 اشتباه رایج که به پشیمانی در ازدواج منجر میشود

یکی از مطلوبترین مهارتهای شخصی برای هر فرد زمانی است که، بتواند انتخابهای درستی در زندگی بگیرد. از بیاهمیتترین این انتخابها مثل تصمیمگیری برای پوشیدن یک لباس برای رفتن به مهمانی گرفته تا انتخاب رشته تحصیلی و ازدواج، باعث بالا رفتن احساس ارزشمندی و اعتماد به نفس در فرد میشود.
1- قبل از خودشناسی ازدواج کنید.
افرادی که برای خودشناسی خود وقت نمی گذارند از اهداف، آرزوها و تمایلات درونی خود اطلاع درستی ندارند. این افراد به راحتی در تصمیم گیریهای خود دچار شک و تردید شده و غالبا محکوم به تایید گرفتن یا تسلیم شدن به نظرات دیگران هستند. گاهی این شک و تردیدها باعث فرصتسوزی زیادی در زندگی افراد می شود.
یکی از بیشترین شکایتهای این افراد نداشتن اراده قوی و محکم برای پیگیری کارها است. عموما این افراد کارها را خوب شروع می کنند؛ اما با برخورد کردن به اولین مانع یا فشار دچار شک و تردید شده و از حل مسئله به روش منطقی عاجز میشوند.
حتی میتوانیم بگوییم این افراد از زندگی خود لذت نمیبرند زیرا مدام در تردید بین انتخابها، احساس میکنند اگر گزینه دیگر را انتخاب میکردند احتمال داشت شادی یا رضایتمندی بیشتری تجربه کنند. همین نداشتن معیار و نداشتن لیست ارزشمندی در زندگی افرادی که خودشان را نمیشناسند؛ باعث میشوند آنها در چرخه معیوبی گرفتار شوند که تکرار مداوم این چرخه هر روز آسیبهای جدی در موفقیتهای شغلی، ارتباطی و موفقیت برای آنها به ارمغان خواهد داشت. به این چرخه توجه کنید!
افرادی که خودشناسی نکردهاند و نه لیست آرزوها و اهداف دارند و نه لیست ارزشمندی؛ که بتوانند بر طبق آن معیار عمل کنند. به همین دلیل افکار منفی و شک و تردید به آنها هجوم آورده و باعث عملکرد ضعیف در فرد می شود.
زمانیکه عملکرد افراد کاهش پیدا کند، احتمال شکست افزایش پیدا کرده و اگر فرد در تصمیم گیریاش شکست بخورد خود سرزنشگری شروع می شود و همه ما میدانیم که یکی از عوامل تخریب عزت، سرزنش کردن است و این چرخه ادامه می یابد.
2- به ازدواج به شکل درمان نگاه کنید.
این تصورات غلط را درباره ازدواج دور بریزید. نه ازدواج داروی بیمار روانی است و نه عشق.
متاسفانه بعضی از خانوادهها به محض اینکه دختر یا پسری از حدود و مرزهای خانواده پا فراتر گذاشته یا خط قرمزهایشان را زیر پا می گذارند سهلالوصول ترین راه را برای سر بهراه کردن جوان سرکش یا جوانی که دچار بیماری روحی مثل اضطراب یا افسردگی یا گاها مصرف مواد و مشروبات الکلی شده است را ازدواج می دانند. این اشتباه بسیار خطرناک و غیر قابل جبران است؛ زیرا عموما خود تغییرات اضطراب آفرین است و فردی که دچار مشکلات روح و روان یا… نمیتواند به عنوان یک فرد بالغ و آگاه تصمیات درست بگیرد.
در صورتی که اولین انتظار جامعه از دختر یا پسری که به عنوان همسر قرار است وارد رابطه جدی با فرد دیگری شود اول داشتن سلامت روان و بعد قدرت تصمیمگیری به شکل مستقل و داشتن مهارتهای فردی برای رویارویی با مشکلات پیشرو در زندگی مشترک است.
شاید ازدواج در نگاه اول به خاطر تغییر در فضای احساسی و روابط درمان کننده نیز به نظر برسد اما بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی و فروکش کردن احساسات زود گذر و پیدا شدن چالشهای احتمالی همانند پدر یا مادر شدن یا توقعات مالی یا انتظارات عاطفی، فرد را دچار بحرانهای شدیدتر از قبل نیز خواهد کرد.
اگر بخواهیم واقعبینانه صحبت کنیم؛ تغییری که برخواسته از حس ارزشمندی شخص و واقف شدن به خطای خود شخص صورت نگرفته باشد بی پایه و گذراست.
در ضمن یکی از اساسیترین اصول تغییر برای پیداکردن ثبات، گذر زمان است. دختر یا پسری که دچار بیماریهای روحی همانند اضطراب یا افسردگی است بعد از درمان، مدت زمانی را نیز برای تثبیت احتیاج دارد تا به بهترین و مطلوبترین حالت روحی و روانی خود برسد و نتایج درخشان تغییرات مشخص شود.
حالا تصور کنیم با خیال واهی اینکه ازدواج درمان افسردگی است فرد وارد رابطه مشترک با فرد دیگری شود. فرد افسرده انرژی کافی برای برآوردن نیازهای اساسی خودش را هم ندارد؛ چه برسد به برآورده کردن نیازهای عاطفی و روحی طرف مقابل.
3- جابجا کردن معیار های اصلی و فرعی ازدواج
چندین ملاک های اصلی و چندین ملاک فرعی برای انتخاب در ازدواج برای هر دو جنس وجود دارد.
ملاک های اصلی:
1- ایمان و تقوی
2- اخلاق
3- اصالت خانوادگی
4- کفویت
5- سلامت جسمانی و روانی
ملاک های فرعی:
1- تناسب اقتصادی
2- تناسب تحصیلاتی
3- تناسب فرهنگی_اجتماعی
4- تناسب سنی
5- تناسب زیبایی
6- تناسب جسمی و جنسی
7- تناسب و هماهنگی روانشناختی
حالا تصور کنید دختر یا پسری به جای تاکید بر اصول و معیار اصلی ازدواج مثل ایمان و اخلاق یا سلامت روان دست بر معیارهای فرعی مثل زیبایی و وضع اقتصادی طرف مقابل گذاشته و انتخاب کند.
قطعا و یقینا اگر ملاک های مهم و اساسی در ازدواج نادیده یا کم اهمیت جلوه کند، دیری نخواهد پایید که فرد با روبرو شدن با حقایق زندگی و رویارویی با شخصیت حقیقی فرد مقابل از انتخاب خود پشیمان خواهد شد.
نتیجه گیری :
یکی از اصول علمی تغییر رفتار و رشد شخصی در زندگی قدرت پیشبینی درست در تصمیم گیریها است. ما باید قوانین و قدرت ذهن را شناخته و با استفاده از این موهبت الهی از این نعمت به نفع و رشد خودمان استفاده کنیم. اما اگر آگاهیهای لازم برای این بهره برداری را نداشته باشیم با تصمیمگیریهای هیجانی و بر اساس احساسات ممکن است دچار خطاهای غیر قابل جبرانی در زندگی شویم. 3 اشتباه رایجی که در این مقاله ذکر شد با پیشبینی فرد به راحتی میتواند ما را از درسرهای بزرگ در آینده ازدواجمان مصون کند.
دیدگاهتان را بنویسید