تست هوش كتل ابزاری دقيق برای سنجش هوش غيركلامی می باشد. با این تست مي توانيد ميزان هوش خود را سنجيده و با استانداردهای جهانی مقايسه نماييد.
تست هوش کودکان کتل
به اعتقاد کتل اساسا ما به آزمونی نیاز داریم که بتواند هوش متعلق به فرهنگ ها، زبان ها، سطوح اجتماعی، اقتصادی و تحصیلی مختلف را بدون تاکید روی چنین عواملی اندازه گیری کند. هدف اصلی آزمون مشخص نمودن پایدارترین هسته توانایی ذهنی پایه است و مفروضه های آن عبارت اند از:
- یکسان بودن مواد آزمون نسبت به تجارب فرهنگی
- تک عاملی بودن آن یعنی حداکثر اشباع بودن از عامل هوش سیال.
از نظر ریموند کتل آزمون های غیر کلامی مناسب ترین ابزار جهت اندازه گیری هوش عمومی می باشند. او اینگونه آزمونها را به دلیل ارتباط نداشتن با فرهنگ خاصی، می پسندید و این زمینه ای شد تا آزمون هوشی نابسته به فرهنگ خود را طراحی کند. تست
پیش روی شما فرم B تست هوش کتل کودکان می باشد که دارای 46 سوال است و برای کودکان 8 تا 13 ساله طراحی شده است. برای بزرگسالانی که کمتر از دیپلم سواد دارند و اکثر کسانی که زیر 50 سال دارند نیز قابل اجراست. زمان لازم برای اجرای آزمون 14 دقیقه است. این آزمون دارای 4 خرده آزمون است که زمان اجرای هرکدام از آنها بدین صورت است:
خرده تست اول: سریها، 12 سوال در 3 دقیقه
خرده تست دوم: طبقه بندی ها، 14 سوال در 4 دقیقه
خرده تست سوم: ماتریسها، 12 سوال در 3 دقیقه
خرده تست چهارم: شرایط، 8 سوال در 4 دقیقه
شروع آزمون بدین صورت است که ابتدا خرده آزمونی که راحت تر است در اختیار آزمودنی قرار داده می شود.سوالات بر حسب درجه ی دشواری تنظیم شده است. تعدادی مثال نیز در ابتدای هر خرده تست،جهت آشنایی آزمودنیها با نحوه ی پاسخگویی، تنظیم شده است.
لطفا قبل از انجام فرم B ابتدا فرم A را با دقت انجام دهید. برای انجام تست هوش کتل کودک فرم A کلیک کنید.
اهمیت هوش در زندگی
هوش باعث می شود که شخص با داشتن ویژگی هایی منحصر به فرد، با بقیه تمایز داشته باشد. افراد باهوش حساسیت بالاتری نسبت به رخدادهای اطرافشان دارند و بسیار دقیق تر از بقیه به همه چیز می نگرند.
افراد باهوش همه چیز را در ذهن خود بیشتر مجسم و نگه داری می کنند. میزان تخیلاتشان زیاد است، در انجام کارها ابتکار بیشتری به خرج می دهند و ذهن خلاقی دارند. از بصیرت بالایی برخوردارند و پشتکارشان در انجام هرکاری به چشم می آید. اعتماد به نفس قابل توجهی دارند و میزان انگیزه یشان بالاست. افراد باهوش از انتقاد کردن از خود نمی هراسند و در صورت لزوم این کار را انجام می دهند.
اولین فرد معروفی که هوش را تعریف کرد دیوید وکسلر بود؛ از نظر او هوش یک توانایی کلی و جامع در فرد است که باعث می شود با محیط سازگار شود، فعالیت های هدفمند انجام دهد و منطقی بیندیشد. او هوش را یک قابلیت و توانایی جامع می داند، به گونه ای که ترکیبی از عناصری جزئی تر است و این کل باعث می شود که آن فرد بصورتی منطقی بیندیشد و اعمالی که انجام می دهد و رفتارهایی که از او سر می زند بدون هدف نباشد،همچنین براحتی بتواند با شرایط محیطی خود راسازگار سازد.
از نظر کاپلان و سادوک هوش را می توان توانایی شخص برای همگن سازی معلومات واقعی، یادآوری حوادث گذشته دور ونزدیک ،استدلال منطقی،ساختن وپرداختن مفاهیم و… تعریف کرده است . آلفرد بینه، روانشناس فرانسوی میگوید: هوش آن چیزی است كه آزمونهای هوش آن را میسنجد و باعث میشود افراد عقبمانده ذهنی از افراد طبیعی و باهوش متمایز شوند.