تست هوش IQ کتل (فرم – A)

تست هوش IQ کتل (فرم – A)

هزینه آزمون: 97,000 تومان

تست هوش IQ کتل را هم اکنون  می توانید بصورت کاملا رایگان و با کامل ترین تفسیر ممکن انجام دهید، این تست یکی از معتبر ترین تست های هوش تصویری می باشد.

تست هوش IQ کتل (فرم – A)

توجه: در صورتی که تمایل دارید مجدد هوش خود را محک بزنید و نسبت به نتیجه تست اطمینان بیشتری پیدا کنید، پیشنهاد می کنیم تست هوش تصویری کتل فرم B را انجام دهید که دشواری و شرایط مشابه این تست، اما سوالاتی متفاوت دارد و نهایتا نمره میانگین دو فرم A و B تست کتل هوشبهر حقیقی شما خواهد بود..

هوش و اهمیت آن

همانطور که می دانید هوش یکی از جذاب ترین مفاهیم روانشناسی می باشد که باعث شده تا بسیاری از افراد به دنبال روش هایی برای سنجش آن باشند. اندیشمندان و محققانی که در حوزه هوش فعالیت می کنند آن را به عنوان یک عامل مهم برای موفقیت در نظر می گیرند.

هوش مقوله ای قابل رویت یا احساس شدنی نیست، بلکه یک صفت فرضی و یک مفهوم انتزاعی و ذهنی است و آثار آن مورد مطالعه قرار می گیرد.

در تعریف هوش  سه جنبه مد نظر می باشد: توانایی و استعداد کافی برای یادگیری و درک امور،  هماهنگی و سازش با محیط، بهره برداری از تجربیات گذشته با به کار بردن قضاوت و استدلال صحیح و پیدا کردن راه حل منطقی در مواجه با مشکلات.

ضریب هوش

ضریب هوش یا همان بهره هوشی که با مخفف IQ آن را می شناسیم، نمره ای است که پس از انجام تست هوش به افراد داده می شود. در واقع ضریب هوش یک نمره کلی است که از مجموعه ای سوالات، تست ها یا خرده آزمون ها در راستای ارزیابی هوش به دست می آید. این ضریب می تواند برای انواع هوش به طور مجزا محاسبه گردد.

در تست های هوش استاندارد ضریب هوش دارای یک متوسط و انحراف استاندارد مشخص می باشد که بر اساس آن افراد را تقسیم بندی می کنند. به طور معمول میانگین نمرات تست هوش 100 و انحراف استاندارد آن 15 می باشد.

به زبان ساده می توان گفت اکثر افراد در دامنه 15 نمره کمتر و 15 نمره بالاتر از 100 قرار می گیرند. یعنی ضریب هوشی دو سوم جمعیت جهان عددی بین 85 تا 115 می باشد

توجه: چنانچه سن شما بین 7 تا 13 سال است یا می خواهید این تست را برای فرزند خود انجام دهید لازم است از تست هوش IQ  کتل کودکان – (فرم A ) استفاده کنید.

طبقه بندی هوش

طبقه‌بندی بهره ی هوشی عمل دسته‌بندی نتایج آزمون بهره هوشی در دسته‌های مجزا بطور مثال «تیزهوش» یا «متوسط» است. حتی قبل از اختراع آزمون بهره ی هوشی یا IQ، تلاش برای طبقه‌بندی افراد بر اساس هوش آنها انجام می‌شد.

به همین منظور است که انواع تست هوش طراحی شده است.  مهم ترین تست های هوش در ادامه گزارش می شود:

 تست هوش نابسته به فرهنگ کتل

آزمونهای نابسته به فرهنگ کتل توسط ریموند کتل در سال 1994 برای سنجش هوش تدوین شده است. هدف او از ساخت این پرسشنامه ابزاری بود که توانایی های شناختی افراد را فارغ از تاثیر زمینه فرهنگی و آموزشی بسنجد.

به عقیده کتل هوش دارای دو جنبه سیال و متبلور است؛ هوش سیال وابسته به زمینه ژنتیکی زیستی فرد است و هوش متبلور تحت تاثیر آموزش و فرهنگ است. در این آزمون هوش سیال شما مورد ارزیابی قرار می گیرد. این آزمون برای سه سطح زیر تهیه شده است:

  • مقیاس 1 برای کودکان ۴ تا ۸ ساله ، برای افراد دارای هوش پایین و برای بزرگسالانی که در بیمارستانهای روانی بستری هستند.
  • مقیاس ۲  برای کودکان ۸ تا ۱۳ساله ، برای بزرگسالانی که کمتر از دیپلم سواد دارند و برای اکثر کسانی که بیش از ۵۰ سال دارند.
  • مقیاس 3  برای سطوح بالاتر از دیپلم، برای دانشگاهیان و بزرگسالان با هوش

آزمون پیش روی شما به صورت آنلاین تدوین شده است فرم A از مقیاس 3 می باشد که از چهار آزمون فرعی تشکیل شده است  و شامل 50 سوال می باشد. تعدادی هم آزمون نمونه برای هریک از آزمون های فرعی درنظر گرفته شده است. پس از دادن این آزمون شما می توانید اطلاعات خوبی از هوش خود دریافت نمایید.

البته باید بدانید که شرایط آزمون دهی و همچنین زمانی که این آزمون را می دهید می تواند روی عملکرد شما تاثیر داشته باشد. بنابراین سعی کنید در شرایط مناسب و در آرامش کامل به این تست پاسخ دهید.

پس از یک بار آزمون دادن برای آزمون مجدد آن می توانید به فرم موازی آن یعنی فرم B مراجعه نمایید. این به این دلیل است که اثر یادگیری و تکرار بر نتیجه شما تاثیر گذار نباشد. در زیر می توانید نموارهایی که ما پس از انجام این آزمون در اختیار شما قرار می دهیم را ببینید:

طبقه بندی هوش

نمودار z

  •  تست هوش وکسلر

یکی از مهم ترین و کاربردی ترین آزمون ها در سنجش هوش کودکان پیش دبستانی، دبستانی و بزرگسالان تست هوش وکسلر می باشد. این آزمون نه تنها بهره هوشی کلی را می سنجد بلکه توان این را دارد که کاملا تفکیک شده بهره هوشی کلامی و بهره هوشی عملی را در دسته های مجزا اندازه گیری نماید.

در بخش کلامی به درک زبان نیاز داشته و با استفاده از آن به صورت های مختلف از جمله خواندن، نوشتن، صحبت کردن می توان عملکرد فرد را ارزیابی نمود. در بخش عملی نیز به استفاده و کاربرد زبان بستگی نداشته و به نوعی نا وابسته به فرهنگ می باشد.

  •  تست هوش آدمک (گودیناف)

تست ترسیم آدمک از آزمون های جهانی، راحت و مطمئن است. هدف اصلی این آزمون، تعیین سن عقلی و بهره هوشی کودک است. این آزمون برای کودکانی که زبان نمی دانند یا نمی توانند صحبت کنند مناسب است. سن اجرای این آزمون ۳ تا ۱۳ سال است.

آزمون هوشی ماتریس های پیشرونده ریون از جمله معروف ترین آزمون های هوشی است. این آزمون برای سنجش و اندازه گیری هوش کلی است.  در این آزمون می بایست از بین 6 الی 8 تصویر جداگانه تصویری را که تکمیل کننده هر سوال است را انتخاب نمود. بر اساس امتیازی که افراد کسب می کنند می توان آن ها را به هفت طبقه هوشی تقسیم نمود.

  •   تست هوش استنفورد- بینه

بینه و هانری در سال 1896 با انتقاد از سایر آزمون های هوشی(به ویژه سادگی آن ها) آزمون های واقعی تری را پیشنهاد نمودند. به دنبال همین انتقادات تست هوش استفورد-بینه توسط بینه و سیمون برای بررسی توانایی های کلی ذهن بر اساس سن تهیه و تنظیم شد.

این آزمون برخی از مهارت‌های شناختی شامل دانش، توانایی یادگیری، حافظه، حل مسئله، توانایی قضاوت، استدلال، انجام محاسبات، توانایی استفاده از زبان و توجه را مورد ارزیابی قرار می دهد.

گاردنر در انتقاد به تک بعدی دیدن هوش، مدلی را ارائه داده است که در آن اعتقاد به گستردگی آن دارد. وی ابتدا مدل 7 گانه و سپس مدل 9 گانه هوش را ارائه داد. ابعاد 9 گانه هوش ارائه شده توسط وی عبارتند از:
1- هوش کلامی زبانی: توانایی استفاده از زبان و کلمات مربوط به این نوع هوش می باشد.
2- هوش ریاضی: توانایی استدلال، منطق و کار با اعداد مربوط به این هوش می باشد.
3- هوش فضایی: توانایی درک پدیده های دیداری و تفکر با تصاویر یا تصویر سازی ذهنی مربوط به این هوش می باشد.
4- هوش موسیقیایی: توانایی تولید موسیقی و درک آن مربوط به این نوع هوش است.
5- هوش جنبشی-حرکتی: توانایی کنترل در تنظیم بدن در حین حرکات مربوط به این نوع هوش می باشد.
6- هوش درون فردی: درک و شناخت مسائل از نگاه یا نگرش دیگران مربوط به این نوع هوش می باشد.
7- هوش میان فردی: علاقه به کارهای گروهی و لذت بردن از بودن در کنار دیگران مربوط به این نوع هوش می باشد.
8- هوش طبیعت گرا: توانایی درک و دقت به مسائل محیطی و طبیعی از وِیژگی های این نوع هوش می باشد.
9 هوش وجودی: توجه به مسائل هستی شناختی و معنوی و درک آن از ویژگی های این نوع هوش می باشد.

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر