تست اعتياد به اينترنت يانگ (IAT)

تست اعتياد به اينترنت يانگ (IAT)

هزینه آزمون: 2,500 تومان

تست اعتیاد به اینترنت آگاهی شما را برای کنترل بیشتر بر زندگی افزایش خواهد داد. هم اکنون می توانید این تست را انجام دهید.

تست اعتیاد به اینترنت یانگ

آیا ممکن است با گذراندن زمان بیش از حد در اینترنت مانند بازی کردن، خرید کردن، مطالعه کردن و یا چت کردن معتاد شوید؟ بله، اگر فعالیت هایی مانند این در برقراری ارتباط با افراد در زندگی واقعی اختلال ایجاد کند، می گوییم که دچار اعتیاد شده اید. البته نگران نباشید. پرسشنامه ای که در پیش رو دارید برای ارزیابی همین مسئله طراحی شده است.

این تست درسال 1998 توسط کیمبرلی یانگ برای سنجش اعتیاد به اینترنت تدوین شد که یکی از معتبرترین تست های مربوط به سنجش اعتیاد به اینترنت می باشد. سوال های این آزمون براساس ملاک های DSM برای اختلال قماربازی بیمارگون ساخته شده زیرا تصور می شود بین این دو شباهت هایی وجود دارد.

 کاربردهای تست اعتیاد به اینترنت

از آنجا که اعتیاد به اینترنت روابط را مختل می سازد و می تواند به عنوان علت یا همراه مشکلات دیگر ایجاد شود. سنجش آن معمولا به عنوان یک تست کمکی یا همراه ضرورت دارد. از مهمترین استفاده های این تست عبارتند از:

چک باکس خودشناسی و آگاهی از میزان درگیری با شبکه های مجازی

چک باکس تست همراه در مشاوره و درمان اعتیاد به اینترنت

چک باکس تست کمکی در مشاوره تحصیلی

چک باکس تست کمکی در مشاوره ارتباطی

چک باکس تست کمکی در مشاوره روابط زناشویی

چک باکس پژوهش ها و مطالعات علمی

تست اعتیاد به اینترنت چیست؟

اعتیاد به اینترنت در اینجا به عنوان یک رفتار اجباری آنلاین تعریف می شود که باعث اختلال در تعاملات اجتماعی عادی می شود و همچنین استرس روزانه و احساس تنهایی، اضطراب و افسردگی را افزایش می دهد. این آزمون میزان درگیری در فعالیت‌های آنلاین را با استفاده از پاسخ‌های مقیاس 5 درجه‌ای لیکرت اندازه‌گیری می‌کند و رفتار اعتیاد آور را به چهار دسته طبقه‌بندی می‌کند:

  • عدم اعتیاد
  • علائم خفیف اعتیاد
  • نشانه‌های متوسط ​​اعتیاد
  • رفتار اعتیادی شدید

تست اعتیاد به اینترنت

ویژگی های تست اعتیاد به اینترنت

– تاریخچه ساخت تست اعتیاد به اینترنت

ظهور اعتیاد به اینتنرت به عنوان یک اختلال جداگانه، در سال 1995 برای اولین بار توسط ایوان گلدبرگ مطرح شد. در سال 1996 چنین بحثی دوباره پیش کشیده شد و اینبار توسط یانگ توسعه پیدا کرد و در ادامه به فکر ساخت آزمونی جهت سنجش چنین اعتیادی شد. سپس  بعد از آن به طور جدی تر در تمامی مراکز درمانی آمریکا در دستور کار قرار گرفت و حتی در دادگاه های این کشور،وابستگی به اینترنت به عنوان یک اختلال روانی شناخته و پذیرفته شد. در کشور ما هنوز اعتیاد به اینترنت به عنوان یک بیماری و اعتیاد رسمی شناخته نشده است و متاسفانه با اینکه افراد زیادی دیده می شوند که درگیر چنین اعتیادی هستند اما برای بیشتر افراد جامعه  این مسئله عادی است.

– خصوصیات کلی تست اعتیاد به اینترنت

این پرسشنامه  قابلیت این را دارد که میزان استفاده  از اینترنت افراد را بسنجد، سطح وابستگی و یا اعتیاد را تعیین کند و مشخص  کند که  تا چه میزان بر زندگی آزمودنی تاثیر گذاشته است. این آزمون دارای 20 سوال است که دریک درجه بندی 5 درجه ای از بندرت تا همیشه  به آن پاسخ داده می شود.

– ملاک های ساخت تست اعتیاد به اینترنت

یانگ برای تشخیص استفاده مشکل ساز از اینترنت  از هشت معیار اصلی برای سنجش اعتیاد استفاده کرد. این هشت ملاک برای داشتن اعتیاد به اینترنت اهمیت ویژه ای دارند.

1 – ذهن فرد به طور مداوم درگیر اینترنت است.

2 – نیاز به صرف زمان بیشتر و بیشتر در اینترنت برای رسیدن به رضایت وجود دارد.

3 – تلاش ناموفق برای کنترل، کاهش یا قطع استفاده از اینترنت دیده می شود.

4 – در کاهش یا توقف استفاده از اینترنت احساس اضطراب و افسردگی دیده می شود.

5 – فرد بسیار بیشتر از آنچه در نظر گرفته شده در اینترنت باقی می ماند.

6 – درگیری با اینترنت ارتباطات شخصی، شغل و تحصیلی را به خطر می اندازد.

7 – حقایق استفاده زیاد از اینترنت را از اعضای خانواده و کمک به متخصصان پنهان می کند.

8 – از اینترنت برای فرار از مشکلات استفاده می کند.

چرا باید اعتیاد به اینترنت را جدی بگیریم؟

به جرات می توان گفت که اینترنت یکی از مهم ترین و پر رنگ ترین ابداع بشر در زمینه ی ارتباطات بوده است. اینترنت سبب بالا رفتن سرعت و دقت در کارها شده است و سراسر این دنیای بزرگ را به یک دهکده ی جهانی تبدیل کرده است. منابع اطلاعاتی فراوان، خدمات انلاین و تجارت الکترونیک، سرعت در انتقال اطلاعات کاری و شخصی، تفریح و سرگرمی،آموزش های مختلف و… همه و همه از مزایای اینترنت می باشند.
اما نباید این را نادیده گرفت که باوجود تمامی مزیت های بیشماری که دارد، مشکلات زیادی را نیز در سطح جامعه بوجود آورده است که نگرانی خیلی ها را برانگیخته است. از  اساسی ترین مشکلات اینترنت می توان به اعتیاد به آن اشاره کرد. اعتیاد یعنی وابستگی بیش از حد به چیزی که بدون آن زندگی کردن برای فرد سخت و در بعضی از موارد غیر ممکن می باشد. وقتی فرد به چیزی وابسته است خود را در بند آن می داند و نمی تواند خود را از قید اسارت آن رها کند. فرد مبتلا  تمام فکر و ذکرش لذت بردن از آن است و با گذشت زمان این تلاش شدت پیدا می کند و دفعات پرداخت به آن بیشتر و بیشتر می شود.

وابستگی به اینترنت  همانند وابستگی به مواد مخدر و یا وابستگی های دیگر می باشد. هرچند در ظاهر با هم متفاوت اند و هیچگونه مشکلات جسمانی در فرد مشاهده نمی شود، اما مشکلاتی که از لحاظ اجتماعی برای فرد به بار می آورد همانند اعتیاد های دیگر است، چه بسا پیامد های بیشتری نیز دارد. اعتیاد به اینترنت ندارای علایم و نشانه هایی می باشد. این علایم می تواند شامل این موارد باشد:

  • عدم کنترل فرد  بر روی رفتار
  • عطش زیاد برای کار با اینترنت
  • انزوا طلبی و دوری از اجتماع
  • افت در زمینه ی تحصیلی
  • کاهش عملکرد در زمینه ی شغلی
  • بی حوصلگی
  • آشفتگی بیش از حد در صورت نبود اینترنت
  • علایم ناخوشایند ناشی از ترک و… .

با توجه به علائم و مشکلاتی که اعتیاد به اینترنت ایجاد می کند، باید آن را حتما جدی بگیرید. بی توجهی به این نوع از اعتیاد می تواند نه تنها بر سلامت جسمی شما تاثیر بگذارد بلکه عواقب روانی و عاطفی زیادی را به همراه دارد. با انجام تست اعتیاد به اینترنت می توانید میزان آن را در خود ارزیابی نمایید. ما سعی کرده ایم علاوه بر تفسیر تخصصی متناسب با شما راهکارهایی را نیز برای درجات مختلف وابستگی به اینترنت ارائه نماییم.

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر